Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na Volze: Výletní loď se srazila s člunem, zemřelo 11 lidí

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Volgograd - Na řece Volze v ruském Volgogradu se v pondělí večer srazila výletní loď s tažným člunem. Nehodu nepřežilo 11 lidí. Všichni na palubě byli Rusové.

Nehoda se stala zhruba kilometr od břehu a záchranné síly o ní dostaly hlášení v pondělí kolem 22:00 místního času (21:00 SELČ), informovala dnes agentura Reuters.

Jedenáct lidí zahynulo na vyhlídkové lodi, na jejíž palubě bylo dohromady 16 osob, citovala agentura RIA Novosti místní úřady, které předtím hovořily o deseti obětech a jednom nezvěstném. Zbylých pět lidí bylo zachráněno.

Podle zpravodajské televize Rossija-24 bylo plavidlo pro přepravu osob přetížené a jeho osvětlení bylo v době nehody vypnuté.

Volgograd je jedním z hostitelských měst fotbalového mistrovství světa, které začíná už ve čtvrtek. Ve Volgogradu se první utkání odehraje příští pondělí mezi Anglií a Tuniskem. 

Témata:  lodní nehody Rusko

Aktuálně se děje

16. května 2024 17:15

Podezřelá zásilka v budově BIS. Na místě jsou hasiči i policie

Záchranné složky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne v budově Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli podezřelé zásilce s neznámou látkou na podatelně. Informoval o tom server iDnes.cz. Látku likvidují hasiči ve spolupráci s chemiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy