Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšší bojová pohotovost v Černém moři? Rusko odmítá, že by se dělo něco výjimečného

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Moskva – Ruská černomořská flotila není ve stavu zvýšené pohotovosti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Popřelo tak informace, které se objevily v západním tisku.

Důvodem pohotovosti prý měly být informace o možných ukrajinských provokacích. Spekulace o agresivních akcích Kyjeva během fotbalového šampionátu se objevily i při nedávné televizní besedě ruského prezidenta Vladimira Putina s ruskou veřejností.

Jeden z diváků hlavu státu vyzval, aby pověsti komentovala. „Kdyby se to stalo, myslím, že by to mělo velmi těžké následky pro celkovou ukrajinskou státnost," varoval tehdy Putin.

Podle Interfaxu znepokojivé zprávy publikovaly některé dnešní britské noviny. Podle Moskvy ale nejsou pravdivé. „Černomořská flotila plní úkoly v běžném režimu. Žádná opatření spojená s vyšším stupněm připravenosti zavedena nebyla," tvrdí se v komuniké ministerstva obrany.

Témata:  Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy