Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na hasiče v USA zaútočil střelec, jednoho zabil

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.blackfive.net

Washington - Hasiči, kteří dnes zasahovali u požáru domova pro seniory v Long Beach na jihu Kalifornie, se stali terčem střeleckého útoku.

Jeden ze dvou postřelených hasičů těžkým zraněním podlehl, život druhého ohrožen není, uvedla agentura AP. Policie předpokládá, že útočníkem byl jeden z obyvatel pečovatelského domu, krátce po incidentu byl zadržen.

Hasiči před svítáním místního času dostali hlášení, že ve výškové budově domova pro seniory hoří. Na místě objevili vytlučená okna, zápach po plynu a také požár, který uhasili. Krátce poté na hasiče zaútočil střelec.

Policie o zadrženém a ani o jeho možném motivu nesdělila žádné podrobnosti, uvedla jen, že zadržela jednoho z obyvatel domova, kterého považuje za útočníka. 

Témata:  USA hasiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.