Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach na ruském fotbalovém šampionátu: Kvůli bombové hrozbě byl evakuován hotel

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Rostov na Donu (Rusko) - V jihoruském Rostově na Donu evakuovala policie v úterý hotel Topos Congress a další objekty. Podle svědků agentury Reuters tak učinila kvůli bombové hrozbě. Město patří mezi místa konání fotbalového šampionátu.

"26. června dostala policie řadu telefonátů o výbušninách rozmístěných v Rostově na Donu," citovala agentura Reuters z policejního prohlášení. "Policejní síly provedly všechny nezbytné kontroly a nebyly nalezeny žádné nebezpečné předměty," dodali strážci zákona. 

K hotelu Topos Congress se sjely i sanitky a hasicí vůz. Policisté na ulici vyslechli personál a hosty a do objektu poslali vycvičené psi. V jiných částech města úřady evakuovaly restaurace a bary.

Mezinárodní fotbalová federace FIFA oznámila, že Topos Congress je na oficiálním seznamu hotelů šampionátu. Žádný národní tým v něm prý ale není ubytován.

Mistrovství začalo 14. června a v Rostovu se již odehrály čtyři zápasy. Další je plánován na 2. července. 

Témata:  Rusko fotbalové mistrovství světa

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy