Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký velvyslanec kvůli odporu k Trumpovi končí

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Tallinn - Americký velvyslanec v Estonsku James D. Melville rezignoval na svůj post kvůli nesouhlasu s poznámkami šéfa Bílého domu Donalda Trumpa o evropských spojencích USA.

Melville to oznámil na svém facebookovém účtu, napsala dnes na svých internetových stránkách britská zpravodajská stanice BBC. Připomíná, že jde o dalšího diplomata, který se rozhodl ve funkci skončit kvůli odlišnému pohledu na politiku než má Trump.

"Když prezident tvrdí, že EU byla založena proto, aby využívala Spojené státy, aby útočila na naši pokladnu, nebo když říká, že NATO je stejně špatné jako NAFTA (Severoamerická dohoda o volném obchodu), je to nejen fakticky špatně, ale dokládá mi to, že je čas odejít," napsal Melville na facebooku.

Trump nedávno uvalil cla na některé výrobky z EU a dlouhodobě kritizuje spojence z NATO za to, že nedodržují své závazky ohledně plateb do rozpočtu aliance.

Témata:  USA Donald Trump

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy