Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA byl zadržen Američan, chystal útok ve jménu Al-Káidy

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington – Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) dnes oznámil, že v Clevelandu na severovýchodě USA byl zadržen americký občan. Je podezřelý z toho, že plánoval provést teroristický bombový útok během oslav Dne nezávislosti 4. července.

Podle agentury Reuters je zadrženým 48letý rodilý Američan Demetrius Pitts, který se ve vlasti radikalizoval a slíbil věrnost teroristickému hnutí Al-Káida.

Na schůzce s agentem FBI pracujícím v utajení řekl, že chce umístit bombu v Clevelandu na místě oslav nezávislosti a že plánuje další údery v Clevelandu a také ve Filadelfii. Poté byl zatčen.

„Budu v centru, protože tu věc chci vidět bouchnout, někde tam budu," cituje FBI Pittse. Muž také agentovi řekl, že by chtěl dát dětem vojáků auta na dálková ovládání naložená trhavinami, takže děti poté nevědomky výbušniny odpálí.

Témata:  FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy