Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dusno ve Francii: V Nantes zuří pouliční válka, výtržnosti se už šíří k Paříži

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Nantes - V Nantes na západě Francie pokračovaly nepokoje, které vypukly v úterý večer poté, co policie zastřelila mladého muže. V noci na dnešek se několik výtržností událo i na pařížském předměstí Garges-les-Gonesse.

Skupiny výtržníků v noci zapalovaly auta i obchody. Nepokoje se odehrávaly v noci ve čtyřech čtvrtích, které policie považuje za problémové, včetně té, kde se úterní incident stal. Nad ránem se policii podařilo situaci uklidnit. 11 lidí bylo zatčeno, informovala agentura AFP. 

Policisté zastřelili 22letého Aboubakara F., když se pokusil ujet z místa dopravní kontroly. Při couvání mladík srazil a zranil policistu. Mladý muž měl za sebou bohatou kriminální minulost v souvislosti s obchodem s drogami, krádežemi a loupežným přepadením. V úterý u něj policie našla ukradené cizí doklady.

K nepokojům došlo i na pařížském předměstí Garges-les-Gonesse, odkud zastřelený mladík podle agentury AFP pocházel. I tam policie zadržela jednoho z účastníků výtržností, při nichž protestující házeli i Molotovovy koktejly.

Témata:  Francie policie Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy