Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR obvinila USA z gangsterských metod vyjednávání. Spojené státy dělají fatální chybu, vzkazuje Pchjongjang

Kim Čing-un usoudil, že
Kim Čing-un usoudil, že "za stávající situace nastal čas zúčtovat s americkými imperialisty".
Foto: KCNA

Pchjongjang - Spojené státy podle KLDR při vyjednávání o jaderném odzbrojení na Korejském poloostrově používají metody gangsterů. Severokorejská agentura KCNA se tak vyjádřila krátce poté, co Pchjongjang navštívil šéf americké diplomacie Mike Pompeo.

Pompeo poslední vyjednávání s KLDR označil za velmi pozitivní.  Severokorejské ministerstvo zahraničí ale už ráno rozhovory označilo za problematické a obvinilo USA ze vznášení jednostranných požadavků. 

"Spojené státy dělají fatální chybu, pokud se domnívají, že Korejská lidově demokratická republika musí přijmout požadavky, které odrážejí jejich gangsterského ducha," uvedla KCNA v novém prohlášení.

Severní Korea se na summitu v Singapuru 14. června zavázala spolupracovat s USA na likvidaci jaderných zbraní na Korejském poloostrově, za což dostane od Washingtonu bezpečnostní záruky.

Témata:  Severní Korea USA Mike Pompeo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy