Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na východě Slovenska se zřítil vrtulník. V troskách zahynul podnikatel a otec známého hokejisty

Vrtulník Bell, ilustrační fotografie
Vrtulník Bell, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Prešov - Ve Veľkém Šariši na východě Slovenska se v sobotu večer zřítil vrtulník Robinson R44. Zahynul pilot, prešovský podnikatel Marián Troliga. Ten v regionu zaměstnává při výrobě autobusů a náhradních dílů a rovněž v dopravě asi 450 lidí.

Havárie v oblasti způsobila rozsáhlý výpadek elektřiny. "Vrtulník se pravděpodobně zamotal do drátů, což způsobilo jeho následný pád," uvedla policejní mluvčí Katarína Križanová.

"Vrtulník se náhle točil, jako by se chtěl ještě vrátit zpět. Při té otočce a následném letu vystoupal trošku výše a zachytil elektrické vedení, po čemž se řítil k zemi rovnou na nás. Bylo tam deset dětí, asi osm dospělých. Úplně jako v akčním filmu. Nevěřícně jsem zíral, točící se velká vrtule (rotor) byla nakloněná k nám. Člověk tehdy fakt nevěří, že se něco takového opravdu děje," řekl serveru Sme.sk očitý svědek. 

Ve vrtulníku přišel o život podnikatel Troliga. Identifikovat ho musel jeho syn, profesionální hokejista Tomáš, který svého času hrál i v české hokejové extralize. Troliga starší se letos chystal v Prešově vybudovat nový zimní stadion. Jeho snem bylo dostat prešovský hokej do extraligy.

Témata:  Slovensko letecké nehody vrtulníky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy