Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump slovně zaútočil na muslimského starostu Londýna, Khan si to ale nenechal líbit

Londýnský starosta Sadiq Khan
Londýnský starosta Sadiq Khan
Foto: Facebook

Londýn - Americký prezident Donald Trump v rozhovoru pro britský list The Sun označil práci muslimského londýnského starosty za strašlivou. Sadiq Khan se proti kritice ohradil.

Trump, který v minulosti Khana opakovaně kritizoval, nyní řekl, že starosta umožnil přijít migrantům do města, takže je odpovědný za teroristické útoky.

"Je zajímavé, že prezident Trump neodsuzuje starosty jiných měst," řekl Khan s tím, že Londýn není jediným městem, kde se staly teroristické činy. Trump Khanovi vyčetl i nárůst kriminality, zejména útoků nožem. Podle Khana je směšné obviňovat z těchto zločinů přistěhovalectví.

V rozhovoru s BBC Khan důrazně bránil rozhodnutí povolit ve městě protestní akce proti Trumpovi. "Dovedete si představit, že bychom omezili svobodu slova kvůli tomu, že by se někdo mohl cítit dotčený?" řekl Khan.

Dodal, že on sám nebude rozhodovat, co je vhodné a co ne. Rozhodně ale čeká, že demonstrace budou mírumilovné a v poklidném duchu. 

Témata:  Donald Trump Londýn přistěhovalectví Sadiq Khan

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy