Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Východ Austrálie stále pustoší silná bouře. Situace se má ještě zhoršit

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Sydney - Bouře provázená silným větrem o rychlosti 125 km/h dál pustoší východní pobřeží Austrálie. Evakuace obyvatel z postižených oblastí po Brisbane začala i v Sydney.

Australský stát Nový Jižní Wales dnes hlásí rostoucí počet míst, kde jsou ulice pod vodou a veřejná doprava zpožděná, anebo úplně zrušená. Letiště v Sydney déšť donutil fungovat jen s jednou ranvejí.

V Sydney a jeho okolí je dnes bez elektrického proudu asi 9000 domácností a stoupá počet lidí, kdo se musí uchýlit do evakuačních středisek.

Zdroj: YouTube

Tisíce lidí se dostaly do potíží. Bylo mezi nimi i pět lidí, které zachránili z automobilů, jež uvěznila voda ve městě Murwillumbah na severu Nového Jižního Walesu.

"V této chvíli se především snažíme, aby všichni pochopili, že to bude ještě horší - že se situace ještě zhorší oproti tomu, co zažíváme nyní," řekla dnes mluvčí záchranářů Stephanie Sullivanová.

Témata:  Austrálie bouřky počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy