Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při pátečním atentátu v Pákistánu zemřelo 140 lidí

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Šok a smutek dnes ovládl Pákistán den po krvavém sebevražedném pumovém útoku na předvolební shromáždění v provincii Balúčistán, který si vyžádal nejméně 140 mrtvých a přes 200 zraněných.

Atentát se navíc stal v den, kdy se do země vrátil a hned po příletu byl zatčen expremiér Naváz Šaríf, který byl v nepřítomnosti odsouzen za korupci k deseti letům vězení. Obě události tvrdě zasáhly beztak už napjatou předvolební kampaň před parlamentními volbami, které se mají v zemi konat 25. července.

Dnešní pákistánský tisk informuje o útoku ve městě Mastung jako o "krveprolití" nebo "masakru". Příbuzní obětí už začali pohřbívat své mrtvé, pietní ceremonie za ně se má odpoledne konat v provinčním hlavním městě Kvéta. To se dnes zahalilo do smutku za mrtvé, v ulicích vlají transparenty popisující páteční tragédii a vyzývající k darování krve. Tyto výzvy nacházejí podle lékařů hlavní kvétské nemocnice velký ohlas obzvláště mezi univerzitními studenty.

Na dalších transparentech stojí "Zastavte zabíjení lidí, stop prolévání krve"

Témata:  Pákistán

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy