Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při protestech v Iráku zemřeli dva lidé

Irák
Irák
Foto: Pixabay

Bagdád - Při protestech proti vysoké nezaměstnanosti na jihu Iráku přišli o život dva demonstranti, uvedla dnes agentura AFP s odvoláním na místní představitele.

Protesty se z přístavu Basra rozšířily i do dalších částí země, včetně metropole Bagdádu. Irácké bezpečnostní složky byly dnes kvůli demonstracím uvedeny do stavu vysoké pohotovosti. Podle agentury Reuters to nařídil irácký premiér Hajdar Abádí.

Dva demonstranti zahynuli v noci na dnešek v provincii Majsán na hranici s Íránem. Podlehli střelným zraněním, která utrpěli ve městě Amára. Kdo je zabil, zatím není jasné. Celkem si tak protesty od minulé neděle vyžádaly již tři oběti. Další desítky lidí, včetně příslušníků bezpečnostních složek, utrpěly při téměř týden trvajících protestech zranění.

Protesty začaly minulou neděli a hned první den přišel o život jeden člověk, kterého podle svědků zastřelili policisté. V dalších dnech pak účastníci pálili pneumatiky a blokovali silnice.

Témata:  Irák

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy