Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boris Johnson znovu píše do novin, Brity kritizuje za nedostatek sebedůvěry.

Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Foto: Flickr

Londýn - Bývalý šéf britské diplomacie Boris Johnson se vrátil ke svému původnímu povolání komentátora listu The Daily Telegraph. Ve svém prvním příspěvku Brity kritizoval za nedostatek sebedůvěry.

Johnson spolupracoval s listem The Daily Telegraph přes 20 let. Pracoval pro něj v době, kdy byl dopisovatelem v Bruselu v letech 1989 až 1994. The Times ho předtím propustily kvůli vymyšlené citaci. Jako novinář vyjadřoval euroskeptické postoje a i v době, kdy zastával ministerský post, publikoval několik článků, v nichž většinou útočil na autoritu Mayové.

Při své demisi řekl, že sen o brexitu umírá. Ve svém nedělním sloupku napsal, že svět věří ve Velkou Británii, a vyzval občany, aby tuto důvěru se světem sdíleli.

"Světové elity skládají této zemi nejvyšší komplimenty tím, že sem chtějí jezdit, nakupovat, posílat své děti do zdejších univerzit. Jsou ohromeny nesmysly publikovanými v médiích a nedostatkem sebedůvěry v současné debatě o EU a o tom, zda můžeme věci dělat sami pro sebe," napsal Johnson.

"My všichni si musíme v tomto kritickém okamžiku pro náš ústavní vývoj věřit, věřit v britský národ a v to, co dokáže, i v naši demokracii," dodává Johnson.

Témata:  Velká Británie Brexit Boris Johnson

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy