Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Republikánský senátor Paul se zastal Trumpa, ten mu za to poděkoval

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Americký prezident Donald Trump po setkání se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem vesměs čelí ostré kritice. V rozhovoru s televizí CBS News se ho naopak zastal republikánský senátor Rand Paul. Zopakoval, že vyšetřování údajných ruských zásahů do amerických voleb v roce 2016 bylo předpojaté.

Paul prohlásil, že "každý stát, který může provádět špionáž, tak činí, stejně jako se do zahraničních voleb vměšuje každá země, která může". Diskuse kolem údajných zásahů Moskvy do voleb a Trumpova nesouladu se závěry zpravodajských služeb se podle Paula zvrhla a přiživují ji Trumpovi odpůrci.

Trump dnes na twitteru Paulovi poděkoval. Senátor za stát Kentucky to podle něj vyjádřil přesně, když řekl, že "prezident rok a půl čelil naprosto zaujatému vyšetřování - co si měl myslet?"

Šéf Bílého domu na pondělní schůzce s Putinem v Helsinkách řekl, že Moskva k ovlivňování voleb důvod neměla, a jeho ruský protějšek možnost jakéhokoli takového vměšování popřel. Šéf amerických tajných služeb (DNI) Dan Coats vzápětí vydal prohlášení, ve kterém uvedl, že rozvědky na svých zjištěních o ruském ovlivňování voleb trvají.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy