Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayové dochází trpělivost, rebelům ve straně vyhrožuje předčasnými volbami

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Londýn - Premiérka Theresa Mayová před úterním hlasováním o dodatku k zákonu o obchodních aspektech odchodu Británie z Evropské unie pohrozila rebelům ve své straně vypsáním předčasných voleb, pokud bude dodatek schválen.

S odvoláním na své zdroje z Konzervativní strany o tom dnes informoval list The Times. Dodatek o celní unii nakonec poslanci těsně neschválili.

Podle The Times pohrozila Mayová proevropským poslancům ve své straně, v jejichž čele stojí bývalí členové vlády Stephen Hammond a Nicky Morganová, několik minut před úterním hlasováním vypsáním předčasných parlamentních voleb, které by se konaly ještě v létě.

Dodatek, se kterým přišli příznivci úzkých vazeb Británie s Evropskou unií po brexitu, poslanci nakonec těsně neschválili, což britská média interpretovala jako další, i když málo přesvědčivé vítězství vlády premiérky Mayové na cestě k odchodu země z Evropské unie na konci března příštího roku.

Témata:  Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy