Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U australského pobřeží plave obří lidožravý žralok. Zabil ženu při potápění

Žralok bílý (Carcharodon carcharias)
Žralok bílý (Carcharodon carcharias)
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Perth - V neděli těsně před polednem místního času zaútočil obrovský žralok na ženu, která se byla u australského města Perth potápět ještě s dalším mužem. Toho zachránili místní rybáři, kteří po útoku médiím řekli, že žralok byl větší než jejich 5 metrová loď.

Další australská pláž se dostává ze šoku po útoku obřího žraloka. Ke smrti ženy (60) došlo jen několik dní po útoku na surfaře, který podlehl svým zraněním v nemocnici.

Muž, který se společně se ženou potápěl, cítil, jak něco proplulo kolem něj, sdělil výpověď otřeseného muže portálu 9news inspektor Danny Mulligan. Rybářům, kteří byli v tu chvíli nedaleko, se podařilo vmanévrovat svou loď mezi obrovské zvíře a vyděšeného potápěče.

Takové štěstí už neměla žena, která se s ním potápěla. Žralok na ni zaútočil a ošklivě ji pokousal. Když ji dovezli k molu, byla podle PerthNews již po smrti. K tragické smrti došlo jen dva dny po smrti surfaře, který při útoku žraloka přišel o pravou nohu.

Není jisté o jaký druh žraloka šlo, nicméně rybáři, kteří přispěchali potápěčům na pomoc, vypověděli, že byl větší než jejich pětimetrová loď.

Témata:  žraločí útoky žraloci Austrálie

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy