Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Autobus byl prostřelen loveckou puškou, prý se jednalo o náhodný útok

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: ladepeche.fr

Montélimar - Francouzská prokuratura se domnívá, že český autobus se školním zájezdem, který v sobotu večer zasáhly dva výstřely, se stal terčem náhodného útoku. Hledaný pachatel střílel z lovecké pušky.

Prokurátor Alex Perrin také uvedl, že v autobusu bylo 75 cestujících. Média původně informovala o 70 osobách. Šest z nich bylo poraněno střepinami z rozbitých oken.

Perrin upřesnil, že zasaženo bylo čelní i zadní okno autobusu. "První výstřel rozbil přední sklo, pak druhý výstřel rozbil po několika vteřinách zadní sklo vozidla," řekl novinářům.

K poškozenému autobusu, který po incidentu sjel na dálniční odpočívadlo Saulce, rychle dorazili záchranáři a policie. Vyšetřovatelům se zatím nepodařilo identifikovat pachatele.

Prokurátor nevěří, že by si střelec úmyslně vybral konkrétní český autobus. "Není důvod si myslet, že tento autobus byl větším terčem než nějaký jiný," sdělil prokurátor města Valence.

V minulosti francouzská policie řešila několik případů, kdy neznámí pachatelé házeli z dálničních mostů na auta kameny.

Témata:  policie Francie nehody autobusů Češi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy