Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Írán pohrozil Americe "matkou všech válek". Už nikdy nám nevyhrožujte, jinak ponesete následky, vzkázal Trump

Íránským prezidentem byl zvolen proreformní duchovní Hasan Rúhání
Íránským prezidentem byl zvolen proreformní duchovní Hasan Rúhání
Foto: EuroNews **www.euronews.com**

Washington - Vztahy mezi Washingtonem a Teheránem se dál vyostřují. Írán by podle amerického prezidenta Donalda Trumpa už nikdy neměl vyhrožovat Spojeným státům, jinak pocítí důsledky tohoto chování.

Washington vůči Íránu přitvrdil od loňského nástupu Trumpa do úřadu prezidenta. V květnu vypověděl jadernou dohodu s Íránem z roku 2015.

"Pane Trumpe, nezahrávejte si s ocasem lva, mohl byste litovat. Amerika by měla vědět, že mír s Íránem je matkou veškerého míru a že válka s Íránem je matkou všech válek. Vy nejste v pozici, abyste mohli íránský národ obrátit proti bezpečnosti a zájmům Íránu," řekl v neděli íránský prezident Hasan Ruhání.

"Už nikdy nevyhrožujte Spojeným státům, jinak ponesete následky, jakým v dějinách čelil dříve jen málokdo. Už nejsme zemí, která bude tolerovat vaše vyšinutá slova o násilí a smrti. Dejte si pozor!" uvedl dnes Trump na svém twitteru.

Spojené státy podle agentury Reuters zahájily kampaň, která má za cíl podkopat důvěryhodnost íránského vedení. Záměrem je údajně vyvolat nepokoje, přinutit Teherán ukončit jaderný program a přestat podporovat radikály. 

Témata:  Donald Trump Hasan Rúhání Írán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy