Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ivanka Trumpová s módou skončila, bude radit otci

Ivanka Trumpová
Ivanka Trumpová
Foto: ivankatrump.com

Washington - Ivanka Trumpová končí s módním byznysem. Dcera Donalda Trumpa se rozhodla přestěhovat do Washingtonu a radit otci.

Módní zboží nesoucí jméno "první dcery" USA nabízela řada předních světových řetězců včetně obchodních domů Bloomingdale's, Dillards nebo Lord&Taylor. Slibné aktivity se rozvíjely i v dalekém zahraničí, zejména v Číně nebo na Filipínách, kde podle kritiků Ivanka nespravedlivě těžila z všeobecně známého jména svého otce.

Už před rokem Ivanka Trumpová podnikání prakticky opustila, když se přesunula do Bílého domu. Z vedení své firmy odstoupila a aktiva předala do rodinného fondu, profit z podnikání ji ale zůstal.

Obchodem s módním zbožím se zabývala půldruhého roku. "Ivanka dospěla k obtížnému rozhodnutí. Aby se vůči obchodním partnerům a zaměstnancům zachovala čestně, svůj byznys skončí," uvedla v prohlášení mluvčí Trumpové. Smlouvy na prodej zboží doběhnou, nové už se sjednávat nebudou, oznámila.

"V dohledné budoucnosti se soustředím na práci tady ve Washingtonu," citovala prezidentovu dceru agentura Reuters.

Témata:  Donald Trump Ivanka Trumpová

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy