Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní honička v Moskvě: Opilci ukradli vůz generální prokuratuře, při incidentu se i střílelo

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Moskva - Dopravní policie v centru ruské metropole v neděli pronásledovala ukradený vůz Gaz-1402 Čajka, jehož exempláře sloužily nejvyšším hodnostářům sovětské éry. Při neobvyklém incidentu se dokonce střílelo, nikdo ale nebyl zraněn.

Dopravní policie původně vůz zastavila kvůli bočním sklům zatemněným v rozporu s předpisy. Žádost o předložení dokladů od vozidla zůstala bez reakce a řidič i spolujezdec byli opilolí. Při kontrole osobních dokladů spolujezdec v nestřežené chvíli nasedl do vozu a ujel.

Přestože s ukradenou Čajkou cestou naboural dvě jiná auta, policisté museli k zastavení vozu použít zbraň a prostřelit mu pneumatiky.

Další vyšetřování ukázalo, že auto patří ruské generální prokuratuře, která ho užívala k reprezentačním účelům. Vůz byl převezen na technickou prohlídku a zaměstnanci servisu, posilnění alkoholem, se v něm prý chtěli projet.

Výrobu Čajek zastavil v roce 1988 až sovětský vůdce Michail Gorbačov v rámci tažení proti výsadám komunistických špiček. K nemalé lítosti dnešních movitých ruských sběratelů nechal prý zničit i veškerou dokumentaci.

Témata:  Rusko policie Rusko

Související

Aktuálně se děje

18. září 2024 12:21

Taylor Swift vydělala Harrisové 40 000 dolarů. Stačil jeden příspěvek Trumpa

Příspěvek republikánského kandidáta Donalda Trumpa na sociálních sítích, kde vyjádřil nenávist k americké popové zpěvačce Taylor Swift, způsobil, že její fanklub přispěl na kampaň prezidentské kandidátky demokratů Kamaly Harrisové dalších 40 000 dolarů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy