Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soudní expert rozluštil šum na uniklé nahrávce, Co Trump říkal o modelce z Playboye?

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump na tajně pořízené nahrávce navrhuje platbu v hotovosti jako možnost, jak se vypořádat s kauzou někdejší modelky z Playboye Karen McDougalové. Tvrdí to soudní expert, kterého si na analýzu záznamu najala televize CNN.

Kauza se týká debaty mezi Trumpem a jeho bývalým právníkem Michaelem Cohenem. CNN od Cohenova právníka Lannyho Davise část záznamu získala. Pasáž o hotovosti je ale špatně slyšitelná, proto se televize rozhodla žádný vlastní závěr nevyvozovat. Najala si ale soudního experta Eda Primeaua, o kterém uvedla, že pracuje v oboru přes 30 let.

Primeau nahrávku očistil od šumu a na základě rozboru dospěl k závěru, že Trump prohlásil: "Zaplatím hotově." Na to Cohen opakovaně prohlásil ne.

Trumpův osobní právník Rudolph Giuliani dosud tvrdil, že Trump naopak říká, že se nebude platit v hotovosti. Naznačovat něco jiného je podle Giulianiho směšné. 

V reakci na Primeauovo zjištění vydal Giuliani nové prohlášení, ve kterém uvedl, že oponentský posudek by mohl dospět k jinému závěru. Dodal, že v kontextu celého rozhovoru nedává použití hotovosti smysl, neboť transakce byla plánována mezi dvě společnostmi. Právě o nutnosti založení firmy předtím Cohen hovořil.

McDougalová tvrdí, že s Trumpem prožila milostný poměr v době, kdy mu jeho žena Melania porodila syna Barrona. Nahrávku Cohen v roce 2016 krátce před volbami tajně pořídil. Skandál je pro Trumpa nepříjemný, protože pokud by se ukázalo, že případné prostředky na odkoupení práv čerpal z volebních účtů, byl by to trestný čin.

Témata:  Donald Trump CNN USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy