Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se sešel s Junckerem, debatuje o clech

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Des Moines (USA) - Prezident Donald Trump dnes navštívil americký středozápad, aby s místními farmáři a zaměstnanci oceláren debatoval o zásadách své hospodářské politiky.

Podle oznámení Bílého domu bude prezident pobývat v Iowě a Illinois a hlavním tématem jeho besed budou cla.

Trump chce hlavně hovořit se zemědělci, kteří politiku celních bariér prosazovanou prezidentem považují za ohrožení svých hospodářství. Obávají se, že v Číně, Mexiku a Kanadě hrozící globální obchodní válka vyvolá uvalení cel na jejich produkci. Trump nedávno farmářům slíbil podporu 12 miliard dolarů (264 miliard Kč), aby jejich ztráty kompenzoval.

Na besedě u kulatého stolu ve městě Peosta prezident řekl, že díky jeho středečnímu jednání s šéfem evropské exekutivy Jeanem-Claudem Junckerem se podařilo vyhnout se obchodní válce s Evropskou unií.

Témata:  Donald Trump Jean-Claude Juncker clo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy