Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolumbie odmítá, že by se podílela na pokusu o vraždu Madura

Armáda Kolumbie
Armáda Kolumbie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Bogotá/Caracas - Kolumbijská vláda označila za absurdní obvinění venezuelského prezidenta Nicoláse Madura, že za údajným sobotním pokusem o atentát na něj stojí kolumbijský prezident Juan Manuel Santos.

Santos patří k nejhlasitějším kritikům Madurovy autoritářské vlády, a Maduro ho proto v minulosti už vinil ze snah ho svrhnout. Před několika dny Santos prohlásil, že podle něj se blíží konec Madurova režimu. Zdůvodnil to katastrofální ekonomickou situací, v níž se země nachází.

Po explozi během sobotního projevu venezuelského prezidenta v Caracasu Maduro, jemuž se nic nestalo, obvinil Santose. "Dnes se mě pokusili zabít a nemám pochyb o tom, že za tím stojí venezuelská ultrapravice spolu s ultrapravicí kolumbijskou a že za atentátem je Juan Manuel Santos," řekl v sobotu Maduro.

"Je absurdní a neopodstatněné říkat, že kolumbijský prezident je zodpovědný za domnělý atentát na venezuelského prezidenta," uvádí se mimo jiné v prohlášení kolumbijského ministerstva zahraničí. "Jako obvykle, venezuelský prezident viní permanentně Kolumbii ze všeho, co se stane. Žádáme respekt k prezidentovi Juanu Manuelu Santosovi, k vládě i ke kolumbijskému lidu," píše se také v prohlášení.

Témata:  Nicolas Maduro Kolumbie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy