Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát zabil jednoho zajatce ze Suvajdy

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Bejrút - Ozbrojenci ze samozvaného Islámského státu (IS) zavraždili mladého muže, který byl ve skupině desítek drúzských zajatců unesených minulý měsíc při útocích islamistů v jihosyrské provincii Suvajdá.

Oznámily to dnes dva syrské internetové zpravodajské portály a exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

Syrské weby informovaly, že na záběrech zveřejněných IS je zachycena "poprava" 19letého studenta Muhannada abú Ammara, jemuž islamisté uřízli hlavu. Ammar byl jedním z více než tří desítek zajatců, které ozbrojenci IS unesli 25. července při koordinovaných útocích na město Suvajdá a okolní vesnice. Podle SOHR jde o prvního zavražděného zajatce.

SOHR tvrdí, že džihádisté žádají osvobození bojovníků IS zajatých vládními vojáky při bojích v sousední provincii Dará. Islámský stát se k únosům v provincii Suvajdá nepřihlásil, místní zdroje ale podle agentury AFP uvádějí, že rodiny unesených dostaly fotografie a videa zachycující jejich blízké na své telefony.

Témata:  Islámský stát

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 10:32

Co když skončí Donald Trump ve vězení? Ochranka tam půjde s ním

Americká tajná služba má za úkol chránit prezidenta, ať už se nachází v Oválné pracovně nebo na bojišti v zahraničí. Ale co chránit exprezidenta ve vězení? To je situace, která dosud nemá obdoby, uvádí americký deník New York Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy