Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Aljašce spadlo letadlo, zemřeli čtyři lidé

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Anchorage (USA) - Čtyři lidé zahynuli při havárii vyhlídkového letounu s polskými turisty na Aljašce, oznámily dnes americké úřady.

Jedna osoba je nezvěstná, šance na přežití je minimální. Neštěstí se stalo v sobotu, ale hustá mlha až do dnešního dne bránila v komunikaci a v nasazení záchranářů. V letadle cestovali kromě pilota čtyři turisté z Polska.

Trosky letadla se o víkendu snažily nalézt vrtulníky aljašského národního parku a letouny národní gardy. Pilot letadla po havárii oznámil řídícím letového provozu, že cestující jsou zraněni, ale po chvíli se jeho satelitní telefon odmlčel.

Letadlo spadlo asi 22 kilometrů od nejvyšší hory severoamerického kontinentu Denali. Blízký ledovec Kahiltna je častým místem přistání, kde si turisté prohlížejí dramatickou scenérii skal, ledu a sněhu.

Témata:  letecké nehody Aljaška

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy