Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovevenský exministr byl na detektoru lži. Jakou roli hrál Kaliňák v únosu Vietnamce?

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Slovenský exministr vnitra Robert Kaliňák podstoupil test na detektoru lži, kde odpovídal na otázky ohledně údajného využití vládního letadla při únosu vietnamského podnikatele z Německa.

Exministr odpovídal na čtyři klíčové otázky: zda věděl v době návštěvy vietnamské delegace v Bratislavě o únosu, zda jej pomáhal organizovat, zda dával pokyny svým podřízeným, aby ho organizovali, a zda věděl o tom, že omámený Vietnamec byl začleněn do vietnamské delegace.

"Na všechny otázky odpověděl 'ne' a detektor jeho odpovědi vyhodnotil jako pravdivé," napsal server Sme.sk. "Test se uskutečnil na přístroji vyrobeném v Rusku," poznamenal list Denník N a dodal, že Kaliňák odmítl odpovídat na otázky novinářů. 

Kaliňák už dříve odmítl, že by Slovensko bylo vědomě zapleteno do únosu muže, který později dostal ve Vietnamu doživotí.

Popis únosu za pomoci vládního letounu zveřejnil v minulých dnech Denník N s odvoláním na policisty, provázející delegaci. Ministerstvo vnitra článek označilo za naprostý nesmysl.

Témata:  Slovensko Vietnam Robert Kaliňák

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy