Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po zemětřesení v Indonésii bylo nalezeno už 131 těl, záchranáři vytahují z trosek další

Zemětřesení, ilustrační fotografie
Zemětřesení, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto

Jakarta - Počet obětí nedělního zemětřesení na indonéském ostrově Lombok dál roste. Podle nové bilance je už 131 mrtvých a téměř 2500 zraněných. Záchranáři nadále pátrají v troskách zřícených domů, mešit i škol po možných přeživších a tělech obětí. Naděje na nalezení živých lidí ale každou hodinou klesají.

O střechu nad hlavou přišlo více než 156.000 osob. Počet obětí pravděpodobně ještě poroste.

Do řady odlehlých oblastí postižených zemětřesením se teprve dnes začíná dostávat humanitární pomoc. Indonéská armáda oznámila, že časně ráno vypravila z metropole Jakarty na ostrov Lombok pět letadel s potravinami, léky, přikrývkami, stany a zásobníky vody.

Zhruba tři čtvrtiny severní části ostrova Lombok jsou od neděle bez elektřiny. Poničena zde byla také řada silnic a mostů, což znemožňuje záchranářům dostat se do některých vesnic.

Indonéské imigrační úřady podle agentury AFP v úterý sdělily, že mezi zraněnými je sedm cizinců, kteří jsou v nemocničním ošetření. Jedná se údajně o občany Belgie, Británie, Dánska, Francie, Jižní Koreje, Spojených států a také Česka. MZV ČR ale tuto informaci nepotvrdilo.

Témata:  zemětřesení Indonésie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy