Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přijde Trump o hvězdu na chodníku slávy? West Hollywood ji chce odstranit

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Los Angeles - Přítomnost Donalda Trumpa na hollywoodském chodníku slávy může být brzy minulostí poté, co odstranění jeho hvězdy získává velkou podporu ze strany společnosti. Dle rady města jeho chování vůči ženám spolu s dalšími jeho projevy nepřijatelné, nesplňuje hodnoty West Hollywoodu.

Městská rada West Hollywood jednohlasně schválila usnesení, které naléhavě vyzývá městskou radu Los Angeles a Hollywoodskou obchodní komoru, aby natrvalo odstranily hvězdu Donalda Trumpa.

Usnesení bylo podpořeno na zasedání rady v pondělí večer, přičemž bod programu podotýká prezidentovo znepokojující zacházení se ženami mezi důvody navrhovaného odstranění hvězdy. Ale konečné rozhodnutí spočívá na Hollywoodské obchodní komoře, která se dříve postavila proti výzvám k odstranění hvězd kontroverzních osobností.

V prosinci 2015 Holywoodská obchodní komora vzdorovala naléhavým výzvám k odstranění hvězdy Billa Cosbyho z chodníku slávy, poté, co ikonický bavič čelil několika obviněním ze sexuálního obtěžování. K dnešnímu dni, nebyla jediná hvězda odstraněna z chodníku slávy.

Ve svém prohlášení řekl šéf Hollywoodské obchodní komory Leon Gubler: „Hollywoodský chodník slávy je registrovaným historickým orientačním bodem. Jakmile byla hvězda přidána k procházce, je považována za součást historického hollywoodského chodníku slávy. Z tohoto důvodu jsme nikdy neodstranili hvězdu.“

Poslední pokus o odstranění Trumpovy hvězdy příchází pár týdnů poté, co ji někdo zničil podruhé. Mladík Austin Mikel Clay byl obviněn z vandalismu za to, že krumpáčem poničil prezidentovu hvězdu. Před ním se o to pokusil aktivista James Otis, který ji v říjnu 2016 poničil kladivem a dostal od soudu tříletou podmínku.

Trumpova hvězda je na chodníku slavy od roku 2007, kdy ji Trump obdržel jako ocenění za účast v reality show televize NBC Účeň (v originále The Apprentice) a za organizaci soutěže krásy Miss Universe.

Na odstranění zareagovaly i některé hollywoodské hvězdy. „Co třeba jeho hvězdu nahradit za někoho, kdo si ji doopravdy zaslouží? Jako herečka Carrie Fisher,“ napsal herec Mark Hamill na Twitteru. „Trumpova hvězda na hollywoodském chodníku slávy znehodnocuje jiné hvězdy jako třeba mých rodičů,“ tweetnula herečka Mia Farrow.

Osud Trumpa na chodníku slávy je ve hvězdách, vše stojí na rozhodnutí Hollywoodské obchodní komory. Je velmi pravděpodobné, že případ dopadne jako u Billa Cosbyho.

Témata:  Donald Trump Hollywood

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy