Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polský poslanec brojí proti plnovousům, ohrožují prý evropské hodnoty a jsou důkazem islamizace

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Varšava - Polský poslanec Marek Jakubiak bojuje proti plnovousu na tvářích mladých mužů. Tato móda podle něj ohrožuje evropské hodnoty a je důkazem islamizace.

"Vidím tu velký vliv islamismu. Tam propaganda pojímá nošení plnovousu jako známku mužnosti. To se přenáší i do Evropy, jak svědčí móda. Nekladl bych tu rovnítko, ale souvislost tu vidím," prohlásil Jakubiak.

"Muslimové mužnost uměle tvoří. V koránu popisují zcela jiný svět než my v bibli. Odtud mají plnovousy a kníry. U nás taky byly plnovousy, ale nebyly charakteristickou črtou, protože tou byly knírky. Plnovousy měli kozáci," uvedl dále.

Jakubiak je hrdý na to, že jeho tvář zdobí knírek. Polák se podle něj dal hned poznat podle kníru. Po pádu komunismu se ale všichni nadchli Západem, Poláci zatoužili stát se Evropany a nevyčnívat z davu, a tak si kníry oholili.

Témata:  Polsko Islám

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.