Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu jsou přes dva tisíce islamistů připravených útočit

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie a kontrarozvědka odhadují, že Německo potenciálně ohrožuje 2220 radikálních islamistů. Jejich počet tak roste.

Ještě v květnu úřady odhadovaly počet mužů a žen s "islamisticko-teroristickým" potenciálem na 1900 a loni na 1700, informovala dnes agentura DPA.

"Toto číslo ozřejmuje aktuální potenciál ohrožení," řekl DPA šéf kontrarozvědky (BfV) Hans-Georg Maassen. "Bezpečnostní úřady věnují zvláštní pozornost pozorování tohoto okruhu osob," dodal Maassen.

Nárůst počtu potenciálně nebezpečných islamistů vysvětluje tím, že pracovníkům kontrarozvědky se o radikální scéně podařilo získat více informací.

BfV poprvé zpracovala i podrobné informace o rodinných příslušnících stoupenců takzvaných salafistů, tedy radikálních islamistů, kterých je dohromady odhadem na 11.200. Nyní je například známo, že 38 procent salafistů je ve věku mezi 26 a 35 lety.

Dalších 35 procent je starších a zhruba čtvrtina (27 procent) mladších. Pouze 12 procent islamistických radikálů tvoří ženy a osm procent jsou konvertité k islámu. Devadesát procent všech salafistů pochází z prostředí přistěhovalců.

Témata:  Německo terorismus

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy