Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump prý o penězích pro milenky nevěděl

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

New York - O penězích, které měly umlčet údajné milenky Donalda Trumpa, se nynější prezident dozvěděl až poté, co byly vyplaceny.

Šéf Bílého domu to dnes řekl v rozhovoru pro televizi Fox News. Peníze byly prý vyplaceny z jeho peněženky a nikoli z fondů na vedení volební kampaně, takže o prohřešek nejde.

Skandál kolem statisícových částek, které tehdejší Trumpův právník Michael Cohen zaplatil za mlčení pornohvězdě Stormy Daniels a modelce Karen McDougalové, s nimiž měl ženatý Trump údajně poměr, rozbouřila Cohenova úterní výpověď před newyorským soudem.

Advokát se přiznal, že peníze oběma ženám vyplatil, mimo jiné i z podvodně získané hypotéky, aby si v době vrcholící volební kampaně vynutil jejich mlčení o Trumpových prohřešcích. K výplatě peněz přes fingované firmy ho údajně navedl Trump. Podle amerických žalobců jde o porušení zákonů o financování volební kampaně, protože výdaj bezprostředně se vztahující k volbám se neobjevil na úředně prověřovaných výkazech.

Témata:  Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy