Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stanleyův pohár zavítal v pátek do kanadského města, které se vyrovnává s tragédií malých hokejistů

Hokej, ilustrační foto
Hokej, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Humboldt - Stanleyův pohár zavítal v pátek do kanadského města Humboldt, kterým 6. dubna otřásla tragická nehoda autobusu s mladými hokejisty. Zahynulo tehdy 16 lidí, z toho 10 dětí.

Slavnou hokejovou trofej přivezl útočník Washingtonu Chandler Stephenson, aby podpořil obyvatele města v provincii Saskatchewan ve snaze vyrovnat se s neštěstím.

"Znamená to pro mě hrozně moc. Vím, že ti, co zemřeli, by to také ocenili. Je pěkné je takhle uctít," citovala agentura AP Kaleba Dahlgrena, jednoho z třinácti hráčů Humboldt Broncos, kteří dubnovou srážku autobusu s kamionem přežili. 

Strážce Stanleyova poháru Philip Pritchard zveřejnil na twitteru fotografie s trofejí umístěnou mezi pomníčky hokejistů, u kterých leží desítky hokejek. "Jejich sny o Stanley Cupu se nevyplní, tak jsme si řekli, že jim ten pohár přivezeme," napsal Pritchard, který se o pohár stará již 27 let.

Témata:  Kanada hokej sport

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy