Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump to přehnal? Odmítl ocenit zesnulého Johna McCaina, tweet prý stačí

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Americký prezident Donald Trump odmítl ocenit život a působení zesnulého republikánského senátora Johna McCaina v oficiálním prohlášení Bílého domu. Dal přednost krátké neosobní zprávě, v které vyjádřil soustrast rodině senátora za stát Arizona.

Trumpova mluvčí Sarah Sandersová a personální šéf Bílého domu John Kelly prosazovali oficiální uznání McCaina, kterého označili za hrdinu. Sandersová dokonce o víkendu pro Trumpa připravila konečné znění textu příslušného prohlášení. To ale nakonec zveřejněno nebylo.

Trump svým poradcům sdělil, že dává přednost krátkému tweetu k sobotnímu úmrtí jeho ostrého kritika. Uvedl to list The Washington Post (WP).

Bývalý mluvčí Trumpova právnického týmu Mark Corallo označil podle WP Trumpovu reakci na úmrtí McCaina za příšernou. Od amerického prezidenta se podle Coralla v takovou chvíli očekává, že bude hovořit o skonu opravdového amerického hrdiny.

Trump před časem mimo jiné řekl, že McCain není žádný válečný hrdina a s odkazem na období, které senátor strávil v zajetí, uvedl, že má rád lidi, kteří se do zajetí nedostali. Americká CNN s odvoláním na rodinné přátele uvedla, že McCain nechtěl Trumpa na svém pohřbu.

Témata:  Donald Trump John McCain prezident USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy