Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policista u Texasu si má za smrt černošského mladíka odsedět 15 let

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Dallas (USA) - Bělošský bývalý policista byl v Dallasu v noci na dnešek odsouzen k 15 letům vězení za smrt neozbrojeného černošského mladíka.

Usmrtil ho tak, že střílel do automobilu, v němž skupina černošských mladíků opouštěla domovní večírek na předměstí texaského velkoměsta.

Porota expolicistovi Royovi Oliverovi rovněž za zabití Jordana Edwardse z dubna 2017 uložila pokutu ve výši 10.000 dolarů (220.000 korun). Prokuratura pro něj požadovala nejméně 60letý trest.

Podle rodiny zabitého mladíka je trest příliš mírný. "On vlastně bude moct po 15 letech opět žít svůj život a to není dost, protože Jordan už žít nemůže," řekla po vynesení rozsudku nevlastní matka oběti Charmaine Edwardsová.

Rovněž dallaská skupina Matky proti policejní brutalitě vyjádřila nespokojenost s rozsudkem s tím, že výše trestu "je zcela neúměrná zločinu".

Témata:  USA policie USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy