Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž na hlavním nádraží v Amsterodamu pobodal dva lidi, policie jej postřelila

Nizozemí
Nizozemí
Foto: Pixabay

Amsterdam - Nizozemská policie dnes zneškodnila podezřelého, který na hlavním nádraží v Amsterdamu nožem zranil dva lidi.

Útočník byl postřelen poté, co pobodal dva lidi. Policie na Twitteru uvedla, že obě oběti a podezřelý byli odvezeni do nemocnice.

Chaos bij Amsterdam Centraal. Politie en ambulances massaal aanwezig pic.twitter.com/hFyMBiqMfN

— Sander Foekens (@SndrFkns) 31. srpna 2018

Policie uvedla, že vyšetřování pokračuje. Žádné další informace například o možném motivu ale nezveřejnila. Místní zpravodajská stanice AT5 cituje svědky, podle kterých útoku nožem předcházela hádka. 

Očitý svědek také uvedl, že podezřelý je muž ve věku kolem 30 letech, který zřejmě stál ve frontě u informací. Jedním ze zraněných je podle něj "mladý cizinec", která byl bodnut do ruky.

Provoz na hlavním nádraží byl kvůli incidentu částečně přerušen, uvádí CNN. "Před stanicí byl chaos," popisoval situaci cestující Jaime van Gastel. "Všude byla policie. Viděl jsem nejméně 15 vozidel a hodně policistů. Nad nádražím také nějakou dobu kroužila policejní helikoptéra," dodal. 

Agentura AP zdůrazňuje, že zatím není jasné, zda incident nějak souvisí s terorismem. 

Témata:  policie Nizozemí Nizozemí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy