Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Austrálií otřásl brutální zločin. Mladík vyvraždil celou rodinu

Australská vlajka
Australská vlajka
Foto: Pixabay

Sydney - Z pětinásobné vraždy obvinila dnes australská policie čtyřiadvacetiletého muže, který podle ní v Perthu na západě země zavraždil tři děti, jejich matku a babičku. Informovala o tom stanice ABC, podle které policie zatím nezveřejnila, jaký byl mezi obviněným a jeho oběťmi vztah.

Těla dvouletých dvojčat, jejich tříleté sestry, matky a babičky objevila australská policie v neděli v domě na severovýchodním předměstí Perthu.

Podle sousedů žila zavražděná matka v domě, v němž došlo k tragické události, se třemi dětmi a partnerem. Starší žena k nim často chodila na návštěvu. Zda je obviněný čtyřiadvacetiletý muž právě druhem zavražděné, zatím není jasné.

Násilné trestné činy jsou podle agentury Reuters v Austrálii relativně vzácné. Ve státě Západní Austrálie, jehož je Perth hlavním městem, se ale v poslední době jedná už o druhý podobný čin. V květnu nalezla policie v domě v obci Osmington sedm zastřelených včetně čtyř dětí.

Případ z Osmingtonu byl podle ABC nejhorším násilným činem v zemi od masakru v Port Arthuru v Tasmánii v roce 1996, při kterém zahynulo 35 lidí. Austrálie následně v 90. letech výrazně zpřísnila zákony o držení zbraní.

Témata:  vražda Austrálie

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.