Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští hasiči vyhráli na mistrovství světa na Slovensku

Hasiči, autor: Tomáš Lach
Hasiči, autor: Tomáš Lach
Foto: Reprofoto YouTube

Bratislava/Banská Bystrica - Mužský tým českého hasičského sboru získal celkové prvenství na mistrovství světa v požárním sportu, které dnes vyvrcholilo v Banské Bystrici na středním Slovensku. Ženy skončily po vyhodnocení čtyř disciplín druhé, neobhájily tak loňské vítězství.

Celkové prvenství si čeští hasiči zajistili čtvrtým místem v poslední disciplíně, kterou byl požární útok. Před touto týmovou soutěží měli Češi stejný počet bodů jako reprezentace Běloruska a Ruska, jež v požárním útoku skončily až za českým týmem. Celkové druhé místo na šampionátu obsadili Ukrajinci před třetími Bělorusy. Na loňském šampionátu v Turecku skončili čeští hasiči celkově čtvrtí.

Ženský tým českého hasičského sboru překonaly na letošním šampionátu, který trval čtyři dny, v celkovém hodnocení pouze Rusky. Na třetím místě skončily Bělorusky.

Celkový výsledek reprezentací zahrnuje kromě zmiňovaného požárního útoku také výsledky štafety na 4x100 metrů s překážkami, dále výstupu na cviční věž a běhu na 100 metrů s překážkami.

V soutěžích jednotlivců ve čtvrtek získala bronz v dvojboji česká zástupkyně Šárka Jiroušová. V rozbězích na 100 metrů s překážkami vytvořila Jiroušová časem 15,48 sekundy nový světový rekord, finálový běh této disciplíny ale po technické chybě nedokončila.

Témata:  hasiči

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.