Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jeskyňář dal Muska k soudu, za urážlivý tweet chce tučné odškodnění

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

Washington/Londýn - Britský jeskyňář, který se letos v létě podílel na záchraně 12 mladých fotbalistů a jejich trenéra ze zatopené jeskyně v Thajsku, zažaloval amerického miliardáře a majitele vesmírné společnosti SpaceX Elona Muska pro pomluvu. Jako odškodnění požaduje nejméně 75.000 dolarů (asi 1,6 milionu korun), napsala dnes agentura Reuters. Musk v červenci Brita Vernona Unswortha označil za pedofila.

Sportovci ve věku mezi 11 a 16 roky s 25letým trenérem zůstali v jeskyni uvězněni od 23. června do 10. července. V podzemí je uzavřela stoupající voda, kvůli které ustupovali stále hlouběji do jeskyně.

Musk se chtěl na jejich záchraně podílet a vyzkoušet přitom svou miniponorku; záchranáři ale zařízení odmítli jako nevhodné do místního terénu.

Unsworth označil Muskovu miniponorku za marketingový tah, který nemá absolutně žádnou šanci uspět, a Musk ho pak ve tweetu nazval pedofilem. Miliardář se následně za svůj výrok omluvil s tím, že se tak vyjádřil ve vzteku.

Témata:  Elon Musk Velká Británie EuroZprávy.cz thajské děti uvězněné v jeskyni

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy