Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské letadlo zmizelo z radarů. Nikdo neví kam

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Ruský vojenský letoun s 14 vojáky na palubě se ztratil nad Středozemním mořem. Oznámilo to dnes podle agentury TASS ruské ministerstvo obrany. Armáda s letounem ztratila spojení v době, kdy syrské vládní jednotky zneškodnily rakety, které mířily na syrské pobřežní město Latákíju.

Letoun Il-20 zmizel v pondělí okolo 23.00 moskevského času (tedy v 22.00 SELČ) na své cestě na leteckou základnu Hmímím zhruba 35 kilometrů od syrského pobřeží.

Podle ruské armády se letadlo ztratilo z radarů zhruba v době útoku na syrskou Latákíju. Kdo rakety vypálil, nebylo podle agentury Reuters jasné. Některá syrská média uvedla, že se jednalo o izraelský útok.

Rusko je spojencem syrské vlády a do tamních bojů se zapojilo v roce 2015. S jeho a íránskou pomocí se vládním jednotkám podařilo vybojovat zpět dvě třetiny území. Od roku 2011 ze Sýrie uprchlo přes pět milionů lidí a o život přišlo více než 350.000 lidí.

Témata:  Rusko Ruská armáda ruské angažmá v Sýrii

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.