Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dálnici se čelně srazila auta. Devět lidí zemřelo, pět z nich byli migranti

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Phoenix - Devět lidí dnes zahynulo při čelní srážce dvou automobilů na dálnici v americkém státě Arizona. Informovala o tom stanice ABC Arizona, podle níž je mezi mrtvými pět migrantů, kteří se na území USA zdržovali nelegálně.

Sportovně užitkové vozidlo, ve kterém sedělo devět lidí, a osobní automobil se střetly na dálnici nedaleko města Florence, několik kilometrů jihovýchodně od arizonské metropole Phoenixu. Příčina nehody, která se stala ve středu pozdě večer místního času, není zatím známa.

Při nehodě zahynuli řidič a spolujezdec ze SUV, kteří měli podle agentury AP americké občanství, a pět ze sedmi migrantů, které převáželi. Dva další byli převezeni s těžkými zraněními do nemocnice. V osobním automobile, s nímž se SUV srazilo, zahynuli rovněž řidič a spolujezdec.

Úřady podle agentury AP odmítly sdělit, zda SUV patřilo pašerákům, kteří nelegálně převáželi osoby bez povolení k pobytu v USA, nebo příslušníkům hraniční stráže, kteří migranty zadrželi. Ve Florence, u kterého se nehoda stala, se nachází vládní imigrační středisko.

Témata:  dopravní nehody USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy