Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V USA mají pikantní kauzu. Z vyšetřovatele obtěžování se vyklubal zvrhlík

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Mediální poradce právního výboru amerického Senátu, který projednává kauzu Bretta Kavanaugha obviněného ze obtěžování, byl sám obviněn ze obtěžování. Oznámila to dnes televize NBC. Devětadvacetiletý Garrett Ventry se měl nepřístojně chovat vůči kolegyni v aparátu republikánů v Severní Karolíně.

Ventry podle NBC radil šéfovi právního výboru Chucku Grassleymu při přípravě mediálních informací o kauze Kavanaugha, kterého Bílý dům doporučil do funkce člena Nejvyššího soudu USA.

Grassleyho výbor jedná o tom, zda kandidaturu doporučí k odhlasování senátnímu plénu. Projednávání se ale zadrhlo po obvinění, že Kavanaugh se před 36 lety pokusil znásilnit spolužačku na střední škole.

O povaze údajného provinění Ventryho, který byl podle Grassleyho jen "jedním z poradců", se média nezmiňují. Mediální manažer odstoupil z funkce, aby práci právního výboru nepoškodil. Jakýkoli prohřešek ale popírá.

Témata:  sexuální obtěžování Senát USA USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy