Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánská policie v akci: Kvůli pátrání zavřela mosty a zastavila trajekty

Dánsko, Kodaň
Dánsko, Kodaň
Foto: Pixabay

Dánská policie dnes kvůli rozsáhlé pátrací operaci uzavřela frekventované mosty vedoucí z hlavního ostrova Sjaelland, kde se nachází metropole Kodaň. Provoz přerušily i trajekty, které spojují ostrov se Švédskem a Německem, uvedla agentura AP.

Policie žádné bližší informace nezveřejnila, podle dánského rozhlasu je důvodem operace pátrání po uprchlých osobách.

Od dnešního poledne je v obou směrech přerušen provoz na mostě přes průliv Velký Belt, který spojuje ostrovy Sjaelland a Fyn. Uzavřen byl ve směru do Švédska i most přes úžinu Öresund, který je spojnicí mezi Dánskem a Švédskem. Most pro automobilovou a železniční dopravu byl opět otevřen kolem 15:00 SELČ, uvedla kodaňská policie na svém twitterovém účtu.

Nefungují ani trajektové linky mezi Sjaellandem a přístavy v Německu a Švédsku. Letiště v Kodani podle informací na internetových stránkách naopak zůstává v provozu.

Švédský deník Aftonbladet na svém serveru uvedl, že policejní operace se podle všeho týká podezřelého nebo podezřelých z únosu, kteří prchají v automobilu Volvo se švédskou registrační značkou. Dánská média uvádějí, že pátrání se nyní soustředí zejména na oblast města Roskilde západně od Kadaně, kde jsou nasazeny i policejní vrtulníky a hlídky se psy. Do operace se zapojila i dánská armáda, uvedla agentura Reuters.

"U dánské policie jsem sloužil 41 let a takový zásah jsem za tu dobu nezažil," citoval dánský bulvární list BT bývalého šéfa rozvědky PET Hanse Jörgena Bonnichsena.

Témata:  Dánsko policie Dánsko

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy