Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Belgie žene Google k soudu kvůli jeho mapám

Logo společnosti Google
Logo společnosti Google
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Belgické ministerstvo obrany zažaluje americkou společnost Google za to, že nesplnila jeho požadavek na zamlžení satelitních snímků vojenských objektů. Oznámila to dnes mluvčí ministerstva. Úřad požádal firmu Google, aby na svých mapách rozostřila záběry, na nichž jsou vidět letecké základny a jaderné elektrárny. Požadavek byl zdůvodněn bezpečnostními potřebami.

"Ministerstvo obrany Google zažaluje," sdělila mluvčí bez dalších podrobností.

Podle agentury Reuters vyhověl Google podobným požadavkům vlád jiných zemí, které vznesly obavy kvůli informacím poskytovaným v elektronickém atlasu Google Earth, na Google Maps a také službou Street View.

Podle firemního sdělení Google s Belgií spolupracuje dva roky na tom, aby vyhověl požadavkům jejího ministerstva obrany. "Je škoda, že se belgické ministerstvo obrany takto rozhodlo. Spolupracujeme s nimi déle než dva roky, abychom změnili naše mapy," sdělil dnes mluvčí belgické pobočky firmy Michiel Sallaets.

Témata:  Belgie Google

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy