Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obří jackpot. Šťastný Američan si odnese 17 miliard

Americký dolar
Americký dolar
Foto: Pixmac

Dva neznámí šťastlivci ve Spojených státech vyhráli zhruba 750 milionů dolarů (asi 16,9 miliardy korun). Jackpot padl v sobotu v noci ve hře Powerball. Podle agentury AP jde o čtvrtou nejvyšší výhru, která v historii USA padla.

Jeden z vítězných losů bylo prodán ve státě Iowa, druhý pak v obchodě West Harlem Deli ve městě New York.

Jackpot padl jen čtyři dny poté, co v loterii Mega Million neznámý vítěz vyhrál 1,537 miliardy dolarů (asi 34,7 miliardy korun). Vítězný los byl prodán v Jižní Karolíně a jde o druhou nejvyšší výhru v historii loterie.

Powerball se hraje ve 44 amerických státech, ve Washingtonu, na amerických Panenských ostrovech a Portoriku a podle agentury AP jsou šance na výhru v této loterii jedna ku 292,2 milionu. Šance vyhrát v loterii Mega Millions jsou jedna ku 302,5 milionu.

Témata:  USA sázení

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.