Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu soudili muže, kteří ukradli sto toalet

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Za krádež více než stovky mobilních toalet byli dnes dva muži v západoněmeckém Düsseldorfu odsouzeni k deseti a šestiměsíčnímu trestu s podmínečným odkladem.

Informovala o tom agentura DPA. Budky v celkové hodnotě 70.000 eur (1,8 milionu Kč) postupně mizely z pozemku firmy na likvidaci odpadů, které patřily.

Oba odsouzení přiznali, že mobilní záchodky prodávali přes prostředníka do Nizozemska. Kupci si je dokonce prý přijeli do Düsseldorfu prohlédnout. Že toalety mizí, toho si majitel všiml po několika měsících.

Jejich fotografii objevil na internetu - byla pořízená přímo na pozemku jeho firmy a našel na ní i svou dceru. Ze zmizelých kabin se zatím našly jen tři, ležely v lese.

Oba zaměstnanci přišli o práci a budou muset zaplatit odškodné.

Témata:  Německo soudy WC

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy