Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V troskách zřícených domů v Marseille bylo objeveno páté tělo

Francie
Francie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

V troskách dvou zchátralých domů, které se v pondělí zřítily v centru jihofrancouzského města Marseille, dnes záchranáři objevili tělo páté oběti. S odvoláním na prokurátora Xaviera Tarabeuxe o tom dnes informovala agentura AFP. Pátrání po dalších případných mrtvých dál pokračuje. Původní odhady hovořily o pěti až osmi zasypaných.

Dnes ráno kolem 7:00 SEČ nalezli záchranáři podle Tarabeuxe tělo jednoho muže. Už předtím se v sutinách ve čtvrti Noailles našla těla dvou mužů a dvou žen. V úterý ministr vnitra Christophe Castaner na místě uvedl, že ohledně nalezení nějakých přeživších není příliš optimistický.

Jeden ze zřícených domů byl "uzavřený a zazděný", informovala marseilleská radnice, která objekt v roce 2008 prohlásila za neobyvatelný a poté ho odkoupila. V sousedním domě bylo obydlených devět z deseti bytů. Částečně se zhroutil i třetí dům, který byl opuštěný a zazděný od léta 2012.

Témata:  Francie zřícené stavby Francie Marseille

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy