Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smrtící injekce pro gaye? Neustále trpím. Zabijte mě, prosím, žádoní muž o eutanázii

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brusel - Belgičanovi Sebastienovi je devětatřicet a úřady své země žádá o to, aby mu povolily eutanázii, která je v zemi legální. Nemá ale rakovinu ani jinou smrtící chorobu.

Sebastien totiž o asistovanou sebevraždu žádá z úplně jiného důvodu. A tím je jeho sexuální orientace. Belgičan je totiž gay a podle svých vlastních slov to nedokáže přijmout a odmítá proto dál žít.

Podle britského Daily Mailu Sebastien tvrdí, že je neustále vystaven extrémnímu psychologickému utrpení a vypětí, které už nedokáže a nechce snášet.

Neobvyklý případ momentálně posuzuje zvláštní lékařská komise, která by měla následně rozhodnout, zda má Sebastien právo na smrt. Mužovi se přání splní, pokud eutanázii schválí tři lékaři. Pak jeho život ukončí smrtící injekce.

Pokud belgické úřady Sebastienovi vyhoví, nebude to první podobný případ. Před třemi lety totiž eutanázii podstoupil transsexuál Nathan Verhelst, který právo zemřít vyžadoval po zpackané operaci změny pohlaví.

Sebastien tvrdí, že k žádosti o eutanázii se rozhodoval velmi dlouho - 17 let se své vnitřní démony pokoušel utišit docházením na terapii a požíváním léků. Až poté se rozhodl využít v Belgii uzákoněného práva na smrt.

"Vždycky jsem o smrti přemýšlel. Neustále trpím, připadám si jako vězeň vlastního těla. A v jednom kuse cítím hanbu a stud, vysvětluje zlomený muž, proč volí dobrovolně smrt.

Témata:  Belgie eutanazie muži

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy