Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý Brit vyhrožoval stovkám škol bombou, putuje do vězení

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Britský soud dnes poslal na tři roky do vězení devatenáctiletého mladíka, který letos rozeslal stovkám škol v Británii a USA hromadný mail s falešnou bombovou výhrůžkou. Podle soudce si musel být mladík dobře vědom toho, že svým žertíkem způsobí obrovskou paniku a chaos a že jeho "perverzní smysl pro humor" bude mít své následky. Napsal o tom server BBC.

George Duke-Cohan byl shledám vinným z nebezpečného vyhrožování, v němž pokračoval i poté, co byl zatčen a později propuštěn na kauci. V první vlně výhrůžných e-mailů Duke-Cohan rozeslal letos v březnu zprávy do 1700 univerzit, škol a školek, stovky z nich kvůli jeho výhrůžce nařídily evakuaci. Policie ho zatkla krátce poté.

Soud jej ale propustil z vazby na kauci a mladík v rozesílání e-mailů dál pokračoval. Mimo jiné poslal zprávu na letiště v americkém San Francisku, v níž tvrdil, že má informace o únosu letadla mířícího do USA.

"Věděl jste velice dobře, co děláte a proč to děláte a věděl jste přesně i jaký zmatek tím způsobíte. Hrál jste hru, abyste ukojil svůj perverzní smysl pro humor, a to při plném vědomí všech následků," konstatoval soudce Richard Foster.

Obhájce se snažil soud přesvědčit o tom, že výhrůžky byly dílem velmi nezralé osobnosti. Prokuratura však tvrdila, že mladík se zejména snažil přilákat k sobě pozornost na sociálních sítích.

Témata:  Velká Británie věznice

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy