Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Představení v cirkuse Berousek skončilo katastrofou. Akrobati se zřítili z 8 metrů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Prievidza - Představení českého cirkusu Berousek ve slovenské Prievidzi skončilo tragédií. Dvojice akrobatů se totiž uprostřed čísla zřítila z přibližně osmimetrové výšky.

Z hrazdy spadl akrobat a akrobatka, oba z proslulé akrobatické rodiny Navrátilových, píše portál tvnoviny.sk. Andrea a Diego pochopitelně vystoupení nedokončili.

"Byl to šok, všechno se odehrálo strašně rychle. Stalo se to v momentě, kdy Diego visel za pas, držel Andreu v ruce a ona se točila. Když ji chytil za ruku, vysmekla se mu. Diego se snažil partnerku chytit a dolů se tak zřítili oba," popsal incident manažer cirkusu Erik Berousek.

Po děsivě vyhlížejícím pádu z osmimetrové výšky zavládlo v šapitó hrobové ticho. Záchranáři naštěstí byli blízko a ke zraněným se dostali během pár chvil. Sanitky akrobaty odvezly do nemocnice.

"Pacient má několik zlomených obratlů v krční, bederní a hrudní oblasti a také vážnou zlomeninu zápěstí," popsal zranění pro televizi Markíza zástupce primáře Tomáš Bakoš.

Akrobatka Andrea si toho z vystoupení moc nepamatuje - nejspíš kvůli utrpenému otřesu mozku. Má také zlomený nos. A prý tuší, kde se číslo pokazilo.

"Asi to byla moje chyba. Přítel mě chtěl zachránit, jenže mě nechytil. Místo toho se pustil a spadl za mnou," popsala cirkusová umělkyně, která pád přičítá buď zpoceným dlaním nebo ztrátě koncentrace.

Akrobati měli štěstí, že děsivý pád ztlumily piliny nasypané v manéži. Bez nich mohla být zranění mnohem vážnější a Diego mohl ochrnout.

I když jsou cirkusáci z nehody otřesení, šou pokračuje dál - za Andreu a Diega zatím zaskakují náhradníci.

Témata:  cirkus Slovensko nemocnice

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 17:25

Rusko bude cílit na západní zbraně na Ukrajině, oznámil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy